ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csirke kínai kelben

2010. május 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke (1,2 kg-os), 75 dkg kínai kel, 2 dl tejföl, füstölt szalonna, vaj, só

Elkészítése:

Egy 75 dekás kínai kelfejet lobogva forró sós vízbe rakunk, és 3-4 percig abáljuk, majd kiszedjük, lecsepegtetjük, leveleire szedjük.

Egy 1,20 kilós csirkét füstölt szalonnával megtűzdelünk, és kivajazott tűzálló tálra ültetve, a sütőben szép pirosra sütjük. Ezután a szárnyast teljesen kicsontozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk.

A visszamaradt pecsenyelevet két deci tejföllel simára keverjük. Egy mély tűzálló tálat ezzel a lével vékonyan kikenünk, és kel1evelekkel kibéleljük. Egy sor húsdarabot fektetünk rá, és egy kevés tejfölös pecsenyelével megöntözzük. Most ismét kel következik, erre hús meg mártás, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére kellevél jön, amit a maradék tejfölös mártással leöntünk. Ha a mártás nem lenne elég, még egy kevés tejföllel hígítjuk. A tálat a forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a rakott csirke a mártást magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirul.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr822028105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása