ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sütőben párolt hagymás sertésborda

2010. május 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sertéskaraj, 3 dkg liszt, 15 dkg zsír, 80 dkg burgonya, 20 dkg vöröshagyma, 8 dkg vaj, csomó zöldpetrezselyem, 1 dl húsleves, só
 
Elkészítése:
 
A hússzeleteket egyenként enyhén kiveregetjük, megsózzuk, és mindkét oldalát lisztbe mártva, kevés forró zsírban szép pirosra sütjük.
 
A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, és bő, forró zsírba tesszük, de nem sütjük meg egészen, csupán annyira, hogy üveges maradjon. Ekkor a zsírból kiszedjük, és jól lecsöpögtetjük.
 
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a forró vajban gyakori keverés közben megfonnyasztjuk.
 
Egy kivajazott tepsibe szétterítjük a burgonya felét. Ráhelyezzük a bordákat, és betakarjuk a hagyma, majd a burgonya megmaradt részével. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Ráöntjük a húslevest, kirakjuk 3-4 deka vajdarabkákkal, és letakarva középmeleg sütőbe tesszük.
 
Addig sütjük, ameddig leve teljesen elpárolog, ekkor a fedőt levesszük, és a tetejét pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr502026747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása