ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Babos burgonya (2)

2010. május 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 40 dkg fejtett bab, 2 dl vörösbor, 1 dl konyak, 2 db paradicsom, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, só, curry, sajt, tejföl

Elkészítése:

Egy fej reszelt vöröshagymát és 1 gerezd szétnyomott fokhagymát 2 evőkanál olajon üvegesre párolunk. Hozzáadunk 2 db kockákra vágott paradicsomot, 20 dkg csíkokra vágott füstölt szalonnát. Pár percig együtt sütjük, majd hozzáteszünk 40 dkg fejtett babot és felöntjük 2 dl vörös borral, 1 dl konyakkal, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval, curryvel ízesítjük. Mikor a bab megpuhult, akkor áttörjük és saját levével pépesre dolgozzuk.

Közben a héjában főtt, majd megtisztított burgonyát karikákra vágjuk és kivajazott tűzálló edény aljára fektetjük. Bevonjuk a babkrémmel, és reszelt sajttal elkevert tejföllel áthúzzuk. Meleg sütőben kb. 15 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr782030507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.