ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Kapros galuska

2010. május 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt tarja, 20 dkg juhtúró, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 nagy csokor kapor, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só

Elkészítése:

A juhtúrót, a lisztet, a tojást, a lecsipegetett, apróra vágott kaprot összegyúrjuk, fél óráig pihentetjük. (Előző este is elkészíthetjük.) Lobogó, enyhén sós vízbe galuskákat szaggatunk belőle, majd leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és tűzálló tálban olvasztott vajban megforgatjuk.

A tarját apróra vágjuk és a galuskával összekeverjük. Tejföllel meglocsoljuk, tetejére hintjük a reszelt sajtot, és sütőben szép világosra pirítjuk, vigyázva, nehogy a sajt megbarnuljon. Friss salátát kínálunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr712030533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.