ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szőlős dobálós pite (Ábel Anita, Vacsoracsata)

2010. május 25. - Dyna 122

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 3 db tojás, 1 csomag vanília, 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 50 dkg mag nélküli szőlő, vaníliafagylalt

A vajat egy keverőtálban habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd a lisztet, a sütőport és a tejet. (Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.)

A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük és jól elsimítjuk.

A mag nélküli szőlőt lisztbe forgatjuk, majd rászórjuk a tészta tetejére. Kristálycukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk. Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig süssük. Érdemes fogvájóval sütéspróbát csinálni (szúrjuk bele a tésztába, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény).

Vaníliafagylalttal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr822029771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása