ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött sertésborda

2010. május 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg gomba, 1 piros húsú paprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 ek. olaj, 2 tojás, só, bors, 4 vastag szelet csontos sertéskaraj, 2 dl félszáraz rozé, 10 dkg kimagozott aszalt szilva, 2 narancs

Elkészítése:

1 evőkanál felforrósított olajban üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, rádobjuk a felkockázott gombát és a paprikát, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk, aztán fedő alatt puhára pároljuk, a levét elfőzzük.

A tojásokat kissé felverjük, sóval és borssal ízesítjük, a zöldségragura öntjük, és rezgősre sütjük. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a finomra vágott petrezselymet.

A bordákat leöblítjük, csont nélküli oldalukba mély zsebet vágunk, kívül-belül bedörzsöljük sóval. Megtöltjük a masszával, a nyílásokat hústűvel betűzzük, aztán 3 evőkanál felforrósított olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Alájuk öntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk.

Az aszalt szilvát leöblítjük, a narancsokat meghámozzuk és kifilézzük/gerezdekre szeljük.

A bordákat vágódeszkára emeljük, a pecsenyelét zsírtalanítjuk, és beleforgatjuk az aszalt szilvát, valamint a narancsot, jól átforrósítjuk.

A bordákat félbevágjuk, tálra rendezzük és a gyümölcsökkel körítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr972029779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása