ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Salzburgi galuska mikró módra

2010. május 27. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 5 tojásfehérje, 3 tojássárga, 5 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál rétesliszt, 2 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd három deka cukorral, a vaníliás cukorral meg a reszelt citromhéjjal tovább verve, a tojássárgákat meg a lisztet is hozzáadjuk.

Egy vajjal kikent és a maradék cukorral beszórt ovális tűzálló tálba vizes tálalókanállal három nagy galuskát szaggatunk belőle, majd a legnagyobb teljesítménnyel két-három percig mikrohullámozzuk. Utána két percig állni hagyjuk, majd azonnal tálaljuk.

Ellentétben a hagyományos salzburgi galuskával, ennek nem a közepe, hanem a külseje marad krémes.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr392036460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.