ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Bodzaszörp

2010. május 28. - Dyna 122

Hozzávalók: 30 db nagy bodzavirág, 4 kg cukor, 4 l víz, 10 dkg borkősav, 6 db citrom, tartósítószer

Elkészítése:

Négy liter vízből négy kiló cukorral és 10 deka borkősavval szirupot főzünk, és ha kihűlt, nagy uborkásüvegekbe töltve három citrom levét meg három héjastól karikára vágott citromot adunk hozzá.

30 szép nagy bodzavirágot úgy vágunk le, hogy az ernyőn egycentis szár is legyen, majd ezt is a szirupba rakjuk. Az üvegeket kistányérral letakarva egy hétig érleljük, közben meg-megkeverjük.

Végül csipetnyi tartósítószert keverünk bele, és kisebb üvegekbe szűrve bedugaszoljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr612254413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.