ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kelkáposztás csülök

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy (vagy 2 kicsi) nyers mellső csülök, 1 kg kelkáposzta, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, olaj, só, (grillfűszer)

Elkészítése:

A csülköt alaposan megtisztítjuk, és sóval vagy grillfűszerrel bedörzsöljük. A kuktafazék aljára másfél deci vizet töltünk, a betétet belerakjuk, és erre fektetjük a húst. A kuktát lezárva, a jelzéstől számítva - a csülök nagyságától függően - 50-60 percig hagyjuk a tűzön.

Közben egy kiló kelkáposztát sós vízben megabálunk, lecsepegtetjük, és leveleire szedjük. A puha húst kicsontozzuk, hüvelykujjnyi vastag hasábokra vágjuk, és mindegyiket 1-1 káposztalevélbe göngyöljük. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, ha kell több rétegben is.

A kukta alján maradt levet zsírjára sütjük, majd először két deci tejföllel, utána egy  tojássárgájával simára keverjük, és a  kelgöngyölegekre öntjük. A sütőben az egészet átsütjük, de nem pirítjuk meg. Párolt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr202048335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása