Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy (vagy 2 kicsi) nyers mellső csülök, 1 kg kelkáposzta, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, olaj, só, (grillfűszer)
Elkészítése:
A csülköt alaposan megtisztítjuk, és sóval vagy grillfűszerrel bedörzsöljük. A kuktafazék aljára másfél deci vizet töltünk, a betétet belerakjuk, és erre fektetjük a húst. A kuktát lezárva, a jelzéstől számítva - a csülök nagyságától függően - 50-60 percig hagyjuk a tűzön.
Közben egy kiló kelkáposztát sós vízben megabálunk, lecsepegtetjük, és leveleire szedjük. A puha húst kicsontozzuk, hüvelykujjnyi vastag hasábokra vágjuk, és mindegyiket 1-1 káposztalevélbe göngyöljük. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, ha kell több rétegben is.
A kukta alján maradt levet zsírjára sütjük, majd először két deci tejföllel, utána egy tojássárgájával simára keverjük, és a kelgöngyölegekre öntjük. A sütőben az egészet átsütjük, de nem pirítjuk meg. Párolt rizzsel tálaljuk.