ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Müncheni burgonyasaláta

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 20 dkg kígyóuborka, 20 dkg főtt füstölt hús, ecet, cukor, snidling, petrezselyemzöld, bazsalikom, tárkony

Elkészítése:

Héjában puhára főzünk fél kiló burgonyát, majd meghámozzuk, karikákra vágjuk. Ecetes-cukros páclébe rakjuk, és abban hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.

20 deka kígyóuborkát hosszában kettévágunk, majd héjastól két milliméter vastagra felszeletelünk és a burgonyával összekeverve, 20 deka laskára vágott főtt füstölt húst adunk hozzá. 1-1 csokor finomra vágott snidlinggel meg petrezselyemmel fűszerezzük, de keverhetünk közé egy kevés szárított bazsalikomot meg tárkonyt is. Legalább egy fél napig hideg helyen állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr912047472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása