Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 20 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt kolbász, vöröshagyma, paprika, paradicsom, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só
Elkészítése:
A tűzálló edény aljára kockára vágott füstölt szalonnát helyezünk (a felét). Erre rakjuk a hámozott és karikázott nyers burgonya felét. Sózzuk, karikára vágott kolbászt és vöröshagymát, valamint szintén szeletelt paprikát, paradicsomot - télen lecsót - adunk hozzá. Befedjük a burgonya másik felével, sózzuk. Tetejére újra kockázott szalonnát rakunk és közepesen meleg sütőbe toljuk.
A sütés befejezése előtt 10 perccel tojássárgájával elkevert tejföllel áthúzzuk. Addig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.