ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Szűzpecsenye narancsos mártásban

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb szűzpecsenye (kb. 1 kg), 2 narancs, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 2 ek. cukor, 1 kk. frissen reszelt gyömbér, só, őrölt bors

Elkészítése:

Mossuk és konyhai papírtörlővel szárítsuk meg a húst. Vágjuk kb. másfél ujjnyi szeletekre.

A páchoz tisztítsuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát. Mossuk meg a narancsot, a héját reszeljük le, a levét facsarjuk tálkába. Keverjük el a narancs levét a lereszelt héjával, az olajjal, a cukorral, a zúzott fokhagymával és a reszelt gyömbérrel. Kenjük be a páccal a hússzeletek minden oldalát, és fóliával lefedve legalább 24 órára tegyük a hűtőbe.

Kb. 15 cm-re a tűz fölé helyezett, olajjal megkent rácsra téve 5-6 percig süssük a szeletek mindkét oldalát, közben kenegessük a húsok alatt megmaradt narancsos páclével, amíg a pácban lévő cukortói enyhén karamellesre pirul.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr372047581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.