ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Túrós metélt

2010. június 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg félzsíros túró, 20 dkg cérnametélt, 50 dkg alma, 4 tojás, 10 dkg mazsola, 3 dl rostos narancs leve, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 tk. sütőpor, 1 ek. porcukor

Elkészítése:

Megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük.

Egy keverőtálban a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőport, a száraz pudingport, a felolvasztott, de már nem meleg vajat, valamint apránként belekeverjük a narancslevet.

Ezután beleforgatjuk a reszelt almát (levével együtt), és a kihűlt, főtt tésztát. Végül belekeverjük a villával áttört túrót, a megmosott és leszárazott mazsolát, valamint a tojásfehérjékből vert kemény habot.

Egy kapcsos kerek tortaforma alját vajjal kikenjük, meghintjük a porcukorral, és belesimítjuk a masszát. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepesnél valamivel kisebb lángon, lassú tűzön megsütjük. Ha a teteje barnulni kezdene, az előtt, hogy a belseje is átsült volna, letakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk kihűlni, majd lekapcsoljuk az oldalát, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr702048266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása