Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb szelet sertésborda (csontjával együtt), 4 gerezd fokhagyma, 1 ek. chilipor, 1 ek. szárított oregánó, 1/2 tk. cayenne bors, 1/2 tk. őrölt fekete bors, 1/2 tk. őrölt kömény, 2 ek. olívaolaj, só, bors
Elkészítése:
Mossuk meg és konyhai papírtörlővel szárítsuk meg a húst.
A páchoz tisztítsuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát. Keverjük el az olívaolajjal, majd adjuk hozzá a fűszereket. Kenjük be a páccal a hússzeletek minden oldalát, és fóliával lefedve legalább 24 órára tegyük a hűtőbe.
15 cm-re a tűz fölé helyezett, olajjal megkent rácsra téve kb. 5-6 percig süssük a szeletek mindkét oldalát, közben kenegessük a húsok alatt megmaradt csípős-fűszeres páclével.