ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges malacragu

2010. június 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sovány malaclapocka, 2 ek. olaj vagy 1 ek. libazsír, 2 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, 20 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 kk. finomliszt, só, őrölt bors, késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél

Elkészítése:

A hagymát összevagdaljuk, az olajon vagy a libazsíron üvegesre sütjük. A kockákra vágott húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd mindig csak egy kevés vizet aláöntve, a babérlevéllel, sóval, borssal és a pirospaprikával fűszerezve, majdnem puhára pároljuk.

A kockákra vágott zöldséget és a zöldborsót is hozzáadva teljesen megpároljuk. Végül egy kevés húslével és a hideg vízzel simára kevert liszttel besűrítjük. Forrón tálaljuk.

Apró szemű, margarinban megpárolt burgonyát kínálhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr192051245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása