ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Provanszi göngyölt csirkemell

2010. június 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes csirkemell, füstölt szalonna (szeletelt bacon), paradicsom, fokhagyma, petrezselyemzöld, só, őrölt bors, provanszi fűszerkeverék

Elkészítése:

Négy közepes nagyságú csirkemellet lebőrözünk, kicsontozunk, de az így kapott nyolc húsdarabot nem verjük szeletté. Sóval, őrölt borssal és provanszi fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd egyenként vékony, húsos füstölt szalonnaszeletekbe csomagoljuk, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, nehogy szétnyíljon. Egy zománcos tepsire vagy tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a forró sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, és a szalonna ropogós, piros nem lesz. A teljes sütési idő 30-40 perc.

A sütés félidejében a pecsenyét félbevágott, vágott felükön sóval, őrölt borssal, tört fokhagymával, meg összevagdalt petrezselyemmel meghintett paradicsommal rakjuk körül, együtt sütjük készre. Petrezselymes újburgonyával és salátával is tálalhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr242053052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása