ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ribizlis focaccia

2010. június 03. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 2 dkg élesztő, 1 ek. cukor, 25 dkg liszt, 4 ek. olaj, 1 csipetnyi só; a töltelékhez: 30 dkg ribizli, 15 dkg cukor, 4 db tojásfehérje 

Elkészítése:

Az élesztőt morzsoljuk bele egy tálkába, öntsünk rá pár kanál langyos vizet, és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze, és várjuk meg, míg a kovász kelni kezd.

A keverőedénybe szitáljunk lisztet, kanalazzuk bele az olajat, majd csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük bele a kovászt, majd dagasztógéppel keverjük el, közben annyi vizet adjunk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségűvé tudjuk dagasztani. Tegyük langyos helyre, és várjuk meg, amíg kétszeresére dagad.

Mialatt a tészta kel, készítsük el a tölteléket: tegyünk egy lábasba 13 dkg cukrot, öntsünk rá fél liter vizet, és addig főzzük, amíg olyan sűrű nem lesz, mint a méz. Ha elkészült, vegyük le a tűzről. Vigyázzunk, mert ha nagyon kihűl, megszilárdulhat.

Tegyük a tojásfehérjét egy tálba, adjuk hozzá a maradék cukrot, majd elektromos habverővel verjük kemény habbá. Csorgassuk bele a cukorszirupot, és még további 2-3 percig verjük. A megkelt tésztát borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki egy centiméter vastagságúra.

Fektessük kivajazott és liszttel megszórt 40x20 centiméteres tepsibe, majd igazgassuk el a széleit. Szórjuk rá a megmosott ribizlit, majd az egészet vonjuk be a cukros tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 35-40 percig. Ha kissé kihűlt, szeleteljük fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr282053130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása