ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsós csirke

2010. június 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg-os csirke, 1 kg zöldborsó, 3 csomó újhagyma, 5 dkg vaj, 1 leveskocka, só, 1 kk. cukor, petrezselyemzöld

Elkészítése:

Egy kb. másfél kilós csirkét megtisztítunk és fele akkora darabokra vágjuk, mintha paprikás csirkét készítenénk. Öt deka vajon fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet aláöntve, egy húsleveskockával ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon, a levében időnként megforgatva félpuhára pároljuk.

Ekkor öntünk hozzá egy kiló megtisztított zöldborsót, és három csomó, már gömbölyű fejű újhagyma fehér részét. (A hagymákat egészben hagyjuk.) Fedő alatt tovább pároljuk a zöldborsós csirkét, és ha a hús is meg a borsó is megpuhult, megkóstoljuk, ha kell, kissé utánasózzuk. Végül kiskanálnyi cukorral ízesítjük, és közvetlenül tálalás előtt egy nagy csokor finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.

Aki sűrűbben szereti, a végén egy kevés hideg vízzel elkevert kiskanálnyi finomliszttel vagy rizsliszttel még be is sűrítheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr182053368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása