Hozzávalók: a tortaalaphoz: 3 csésze puhára főzött rizs, 15 dkg kristálycukor, 1 tojás, vaj a forma kikenéséhez; a töltelékhez: 20 dkg mascarpone, 1 doboz natúr joghurt, 1 rúd vanília kikapart belseje, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. porcukor, továbbá: friss vegyes idény gyümölcsök ízlés szerint, 24 cm-es, alacsony peremű kerek sütőforma, 1 cs. színtelen tortazselé
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mély tálban dolgozzuk össze a főtt rizst, a kristálycukrot és a tojást. Vajazzuk ki a formát, és nedves kézzel igazgatva, egyenletesen simítsuk bele a rizses tésztát, a szélét húzzuk föl. Vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 140 fokra, és kb. 15 perc alatt süssük készre. A sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan emeljük át egy lapos tálra.
Közben a vaníliarúd kikapart belsejét is hozzáadva, kézi robotgéppel keverjük habosra a mascarponét, a joghurtot, a vaníliás- és a sima porcukrot, és töltsük meg vele a torta alapot. Kívülről befelé haladva rakjuk meg a tetejét a megmosott és felszeletelt, ill. szükség szerint felezett, vagy negyedelt gyümölcsökkel. Akkor igazán szép és finom, ha minél több és minél színesebb gyümölcsöket sorjázunk egymás mellé.
A csomagolás előírása szerint készítsük el a tortazselét és vonjuk be vele a torta tetejét. Tálalás előtt legalább 2 órát hűtsük.