ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges tarhonya

2010. június 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tarhonya, 1 fej karalábé, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db marhahúsleves-kocka, 1 tk. pirospaprika, 1 mk. őrölt bors

Elkészítés:

A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, majd zsírját kiolvasztjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és az almareszelő durva fokán lereszeljük.

A zsír felén a zöldségeket megpirítjuk. A másik felén pedig a finomra metélt vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatéve felforraljuk, ezután rátesszük a tarhonyát, és szép barnáspirosra pirítjuk.

A pirított tarhonyához hozzáadjuk a zöldségeket, és a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel feltöltjük. Beletesszük a húsleveskockákat, és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg az összes levét elfövi.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr92062555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása