Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tarhonya, 1 fej karalábé, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db marhahúsleves-kocka, 1 tk. pirospaprika, 1 mk. őrölt bors
Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, majd zsírját kiolvasztjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, és az almareszelő durva fokán lereszeljük.
A zsír felén a zöldségeket megpirítjuk. A másik felén pedig a finomra metélt vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatéve felforraljuk, ezután rátesszük a tarhonyát, és szép barnáspirosra pirítjuk.
A pirított tarhonyához hozzáadjuk a zöldségeket, és a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel feltöltjük. Beletesszük a húsleveskockákat, és fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg az összes levét elfövi.