ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Barackos tortácska mandulakrémmel

2010. június 10. - Dyna 122

Hozzávalók: az omlós kosárkákhoz (10 db kb. 12 cm átmérőjű kosárkához): 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, só, 5 dkg darált mogyoró, dió vagy mandula, 2 tojássárgája; a töltelékhez: 1 tasak tejszínízű pudingpor, 4 ek. cukor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg vékonyra szeletelt mandula, 10-15 apró őszibarack, 3 ek. olaj, 1 tasak fehér tortabevonó zselé
 
Elkészítése:
 
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és fóliával letakarva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
 
Ezután a tésztát belisztezett deszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk, majd a vajjal kikent kosárkaformákat kibéleljük vele. Sütőlapra rakosgatjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
 
A pudingot a cukorral és a tejjel a tasakon olvasható leírás szerint elkészítjük. Még forrón a kosárkákba kanalazzuk. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és ha maradt puding, azzal óvatosan összeforgatjuk. A kosárkákban lévő pudingot mandulaforgáccsal megszórjuk és hagyjuk kihűlni.
 
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, a citrom levével megöntözzük, majd a cukorral ízesített vízben 1-2 percig pároljuk. Ezután alaposan lecsöpögtetjük, és a kosárkákban szétosztjuk.
 
A tortazselét a zacskóján olvasható leírás szerint megfőzzük, majd a tortácskák tetejét bevonjuk vele. A kosárkák mellé 1-1 kanál mandulával megszórt habot kanalazunk, úgy kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr722071197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása