ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fokhagymás sült csirke

2010. június 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg-os csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej (!) fokhagyma, grillfűszer vagy só, őrölt bors, pirospaprika, vaj

Elkészítése:

Egy kb. másfél kilós csirkét öt deka füstölt szalonnával meg szálkásra vágott fokhagymával megtűzdelünk, és a szárnyast kívül-belül grillfűszerrel vagy sóval, őrölt borssal, paprikával bedörzsöljük. A hasüregébe két dekányi vajat dugunk, és a csirke külsejét is puha vajjal bekenjük. Tűzálló tálra vagy zománcos tepsire fektetjük, és a forró sütőbe toljuk.

Két egész fej fokhagymát megtisztítunk, de a gerezdről nem húzzuk le a hártyát, és amikor a csirke már 25 percet sült, a fokhagymagerezdeket köréterítjük. Most már együtt sütjük, amíg a pecsenye ropogós piros nem lesz; ezalatt a fokhagyma is megpuhul, megpirul.

Együtt - burgonyapüré kíséretében - tálaljuk. A sült fokhagymagerezdek különleges, finom falatok, ezeket egyenként szopogatjuk ki a megsült burokból.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr882074910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása