ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Hagymás sertésborda sajttal

2010. június 13. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sertésborda, 2 dkg só, 3 dkg liszt, 15 dkg zsír, 80 dkg burgonya, 15 dkg vöröshagyma, 8 dkg vaj, 1/2 csomó zöldpetrezselyem és 15 dkg edami sajt

Elkészítése:

A négy darab, egyenként 10 dkg-os sertésbordát húsverő kalapáccsal enyhén kiveregetjük, megsózzuk, és mindkét oldalát lisztbe mártva, kevés forró zsírban szép pirosra megsütjük.

A megtisztított burgonyát megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. Bő forró zsírba tesszük, de csak annyira sütjük meg, hogy a burgonya félig sült, üveges maradjon. Ekkor a zsírból kiszedjük és jól lecsepegtetjük.

A vöröshagymát vékony karikára vágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk, ebben a hagymakarikákat gyakori keverés mellett megfonnyasztjuk.

Egy megfelelő nagyságú tűzálló edényt vagy sütőtepsit vajjal kikenünk, egyenletesen elosztjuk benne a burgonya majd a hagyma felét. Ráhelyezzük a megsült bordákat és betakarjuk a hagyma, végül a burgonya megmaradt másik részével. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Ráöntünk kb. 1 dl húslevet vagy vizet, a tetejét gazdagon megszórjuk edami sajttal, 3-4 dkg vajat csipegetünk rá, és letakarva középmeleg sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig a leve teljesen elpárolódott, ekkor a fedőt levesszük és még 4-5 percig tovább sütjük, hogy a teteje megpiruljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr552077808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása