ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Cseresznyés túrótorta

2010. június 14. - Dyna 122

Hozzávalók: a tortaalaphoz: 10 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 cs. vaníliás cukor, 2 tojás, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor; a túrós töltelékhez: 1 kg cseresznye, 4 tojás, 1 kg tehéntúró, 1 cs. főzős vaníliás pudingpor, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 15 dkg cukor

Elkészítése:

Először a tortaalapot készítjük el: a vajat habosra keverjük a tojásokkal, és ehhez adjuk apránként a lisztet, a cukrot és a sütőport. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített, kb. 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A túrós töltelékhez kimagozzuk a cseresznyét. A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A túrót áttörjük, simára keverjük, majd beleforgatjuk a pudingporral együtt a tojásos vajba. Legvégül a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét és a magozott cseresznyét keverjük a masszához. A sütőből kivett tortaalapra öntjük az egészet, és további 20 perc alatt készre sütjük.

Miután kész, lezárjuk a sütőt, de a tortát hagyjuk még bent 10-15 percig, nehogy összeessen a hideg levegőtől.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr822080454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása