Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykamell, 25 dkg mélyhűtött zöldbab, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 cső piros húsú paprika, 1,5 dl fehérbor, 2 ek. balzsamecet, 1,5 dl tejszín, 4 ek. földimogyoró, 2 ek. aprított petrezselyem, 2 ek. olaj, só, őrölt bors, 1 ek. vaj
Elkészítés
Megtisztítjuk és felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát. A paprikát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és csíkokra vágva megpirítjuk a forró olajon. Sóval, borssal fűszerezzük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk.
A felhevített vajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk és 5 percig pároljuk a zöldbabot. A csíkokra vágott paprikát is hozzáadva még 5 percig kevergetve pároljuk. A zöldséget kiszedjük és melegen tartjuk.
A pecsenyelét felöntjük a fehérborral, belekeverjük az ecetet és a tejszínt. A mártást erős lángon a felére forraljuk. Ízlés szerint kevés ételsűrítővel sűrítjük.
A húst a paprikás zöldbabbal együtt a mártásba keverjük. A zsiradék nélkül megpirított mogyorót szintén beleforgatjuk. Sóval, borssal még egyszer ízesítjük. Megszórjuk petrezselyemmel, és ízlés szerint rizzsel tálaljuk.