ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bajor bableves

2010. június 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg fehér bab, 1 kis üveg zöldbabkonzerv, 10 dkg füstölt szalonna, 1 szál virsli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 húsleveskocka, marinált paprika, őrölt kömény, pirospaprika, só

Elkészítése:

Kis kockákra vágunk, kiolvasztunk 10 deka füstölt szalonnát, és megpirítunk rajta egy nagy fej, szintén kockákra vágott vöröshagymát. A végén hozzáadunk egy gerezd tört fokhagymát, és ezzel meg 1-2 percig sütjük. Meghintjük egy csapott evőkanálnyi pirospaprikával, felengedjük egy liter vízzel, és hozzáadunk 15 deka, egy éjjelen át hideg vízben áztatott fehér babot. Egy húsleveskockával meg késhegynyi őrölt köménnyel fűszerezzük, ha szükséges, sózzuk, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.

A végén laskára belevágunk egy maréknyi marinált paprikát, levével együtt beleöntünk egy kis üveg zöldbabkonzervet. Felforraljuk, majd hozzáadunk négy szál karikákra vágott virslit. Ezzel már csak 1-2 percig főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr382092144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása