Hozzávalók 4 személyre: 6 ek. olívaolaj, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg makaróni, 1 padlizsán, 30 dkg paradicsom, 10 dkg olajbogyó, 1 csokor bazsalikom, fél kk. rozmaring, fél kk. oregánó, 4 ek. tárkonyecet, só, fehérbors
Elkészítése:
A padlizsánt kockázzuk fel és sózzuk meg. A paradicsomot egy pillanatra mártsuk forró vízbe, majd hámozzuk meg. Ezután magjait kaparjuk ki és a húsát vágjuk kockákra.
A padlizsán nedvességét egy papírtörlővel itassuk fel, majd locsoljuk meg az olajjal és grillsütőben süssük 8 percig, közben néhányszor keverjük meg.
A hagymát vágjuk karikákra, az olajbogyót félbe. A bazsalikomot és a fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze a rozmaringgal, oregánóval, borssal és az ecettel.
Az összes anyagot keverjük bele a salátába. Végül a makarónit sós vízben főzzük meg, hűtsük le hideg vízzel és adjuk a salátához.