ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Olcsó sólet

2010. június 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg tarkabab, 25 dkg füstölt hús, 10 dkg árpagyöngy (gersli), 4 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. zsír, só, őrölt bors, pirospaprika

Elkészítése:

A babot előző nap áztassuk be. Másnap tegyük fel főni, tegyük bele a megmosott füstölt húst, a zsírt, az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és félórai főzés után az árpagyöngyöt is.

Megfőzzük a tojásokat. Ha a bab puha, megkóstoljuk, és ha kell, még ízesíthetjük. Beletesszük a tojásokat, és ha nem fedi el, forró vizet öntünk hozzá. Utána betesszük a sütőbe, és 2 órán keresztül mérsékelt lángon sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr522091285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.