ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Svájci almafánk

2010. június 20. - Dyna 122

Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 15 dkg finomliszt, 2 tojássárgája, 4 db alma, 1 ek. rum, 1 citrom leve, 1 kk. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, tej, cukor, só, olaj, fahéjas porcukor

Elkészítése:

Három deka élesztőt egy kevés langyos, cukros tejben megfuttatunk, majd 20 deka rétesliszttel, 15 deka finomliszttel, két tojássárgájával, egy evőkanál rummal, egy citrom levével, kiskanálnyi porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, meg annyi langyos tejjel do1gozzuk össze, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Csipetnyi sót meg öt deka olvasztott vajat is beledagasztunk, és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Végül megtisztítunk, a reszelő durva fokán lereszelünk négy nagy almát, és a megkelt tésztába keverjük. Bőven olajat forrósítunk, és az olajba mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele a tésztából. Mindkét felüket szép pirosra sütjük, alaposan lecsepegtetjük, és vaníliás vagy fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr182095787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása