ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Diókrémes csokoládétorta

2010. június 21. - Dyna 122

Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 cs. sütőpor, 3 ek. kakaópor, 1 cs. vaníliaízű pudingpor, 1/2 l tej, 12-13 dkg vaj, 20 dkg dió, 10 dkg darált mogyoró, 10-10 dkg tej- és étcsokoládé

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórunk 15 deka cukrot. Beledolgozzuk a vaníliás cukrot, majd a tojássárgákat, végül beleforgatjuk a keményítővel a sütő- és a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 30 percig sütjük.

A megszokott módon elkészített vaníliás pudingot hűlni hagyjuk. A dióbelet 25 fél szem kivételével ledaráljuk. A vajat a maradék cukorral kikeverjük. Beledolgozzuk a pudingot, a darált diót és mogyorót.

A piskótát keresztben három felé vágjuk. Az alsó és a középső lapot a krémmel megkenjük, és a három lapot egymásra illesztjük. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.

A forró vízfürdőben megolvasztott csokoládéval a tortát körös-körül megkenjük, majd kb. 30 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A torta tetején bejelöljük a szeleteket, és a félretett dióval díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr382097894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása