ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Eperhabos torta

2010. június 22. - Dyna 122

Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 3-4 ek. narancslikőr, 24 g színtelen zselatin, 40 dkg eper, 10 dkg tejcsokoládé, 7,5 dl tejszín, 2 ts. vaníliás cukor, csipetnyi só
 
Elkészítése:
 
A tojások fehérjét 5 deka cukorral és a sóval kemény habbá felverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 centiméteres, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Rácsra kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és hűlni hagyjuk.
 
A kihűlt piskótát meglocsoljuk a likőrrel. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A megmosott eprekből a díszítéshez 10 szép szemet félreteszünk, a többit kicsumázzuk, pürésítjük, és a maradék cukorral édesítjük. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, majd az eperpürét apránként belevegyítjük. Dermedésig hűtőszekrénybe állítjuk.
 
Közben a csokoládét - egy sor kivételével - durvára lereszeljük. 6,5 deci tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá felverünk. A dermedő eperpürébe forgatjuk és belevegyítjük a csokoládéreszeléket. A piskótalap köré karimát pattintunk, és egyenletesen elosztjuk rajta az eperhabot. A tortát legalább egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.
 
A félretett csokoládéból forgácsokat faragunk vagy lereszeljük. Az eperszemeket félbevágjuk. A maradék tejszínt felverjük. A hab egyharmad részét a torta oldalára kenjük és villával csíkokat húzunk bele. A maradék habot csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és a torta szélét kidíszítjük. Végül a csokoládéforgáccsal meghintjük és a fél eprekkel kirakjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr602100939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása