ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Epertorta kevert tésztából

2010. június 25. - Dyna 122
Hozzávalók: 7,5 dkg vaj, 7,5 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, csipetnyi só, 4 ek. tej, 1 csapott ek. zselatinpor, 12,5 dkg félzsíros tehéntúró, 5 ek. cukor, 2 dl tejszín, 50 dkg eper
 
Elkészítése:
 
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összevegyítjük, majd a tejjel váltogatva a vajas-tojásos masszába keverjük. A sütőt 200 fokra hevítjük. A tésztát a kivajazott formába töltjük. A sütő alsó részébe téve 20 perc alatt aranysárgára sütjük, majd egy tálra borítjuk.
 
A zselatint fél deci hideg vízben megáztatjuk. A túrót 3 evőkanál cukorral simára keverjük. A zselatint folytonos keverés közben kis lángon melegítjük, és kanalanként hozzáadjuk a túrót.
 
A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a hab felét a túróhoz keverjük.
 
Az epret megmossuk, lecsurgatjuk, szárát eltávolítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk.
 
A már kihűlt süteményre kenjük a túrókrémet, elosztjuk rajta az epret, és a maradék tejszínhabbal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr772109701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása