ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges marhatokány

2010. június 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhafelsál, 2 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg sárga- és fehérrépa, 2 dl tejföl, 2 dl húsleves (kockából), 3 dkg zsír, 1 dl fanyar vörösbor, 2 tk. liszt, só, bors, 2 tk. pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát kockára vágva fonnyasszuk meg a zsíron, tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozzuk, és addig süssük, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverjük hozzá a pirospaprikát és öntsük fel vörösborral.

A répákat vágjuk kis kockákra és adjuk a húshoz. Kis lángon, lefedve, időnként megkeverve pároljuk, amíg meg nem puhul. Ha szükséges, a levét pótoljuk. Ha a hús megpuhult, öntsük hozzá a maradék húslevest és forraljuk fel.

A tejfölt keverjük el a liszttel, öntsük a húshoz, és közepes lángon pár percig forraljuk. Ízlés szerint sózzuk, majd galuskával, tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr82109992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása