Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 5 ek. kakaópor, 6 ek. olaj, 3 ek. 5%-os ecet, 2,5 dl víz, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna
Elkészítése:
Elektromos habverővel az összes hozzávalót alaposan kikeverjük, majd jól kizsírozott, kisebb tepsibe simítjuk. (Ha vékonyabb tésztát akarunk, a közepes tepsiben sütjük.) Meleg sütőbe tesszük, és a lángot takarékra csavarjuk. Addig hagyjuk a sütőben, amíg a beleszúrt tűre nem tapad a ragacsos massza, majd deszkára borítva hűtjük ki.
Tálalhatjuk csak kockákra vágva, porcukorral meghintve, de megtölthetjük valamilyen pikáns gyümölcslekvárral vagy csokoládékrémmel is.