ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ezeregyéjszaka-torta

2010. július 06. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 1 mk. őrölt fahéj, 3 ek. cseresznyepálinka, 3 ek. cukor, 5 ek. liszt, 3 dkg kakaópor, 1 mk. sütőpor; a töltelékhez: 1,2 dl tej, 1 vaníliarúd, 5 dkg vaj, 50 dkg fagyasztott gesztenyepüré, 5 lap zselatin vagy 1 csomag (2,5 g) zselatinpor, 3 dl tejszín; a díszítéshez: 30 dkg marcipánmassza, 3 dkg porcukor

Elkészítése:

A sütőt közepes lángra (180 fok) előmelegítjük. A tojások sárgáját az őrölt fahéjjal, a pálinkával meg 2 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A lisztet a kakaóporral meg a sütőporral átforgatjuk. A kétféle tojásos masszát óvatosan egymásba forgatjuk úgy, hogy közben a kakaós lisztet is apránként hozzáadjuk.

Egy 22 centi átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszával megtöltjük, a forró sütőben 25--30 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük.

A tejet a hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd kiemeljük belőle. Utána a vajjal meg a gesztenyepürével összegyúrjuk.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kissé kinyomkodjuk, a gesztenyekrémbe keverjük a habbá vert tejszínnel együtt.

A tortalapot lapjában elfelezzük, a krémmel megtöltjük, és az oldalát meg a tetejét is körbekenjük vele. Dermedni hagyjuk, végül a marcipánmasszából kiszúrt formákkal meg egy kevés porcukorral "rávarázsoljuk" az Ezeregyéjszaka motívumait.

* Még gazdagabb, ha a krémmel csak töltjük a tortát, kívülről pedig olvasztott csokoládéval vonjuk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr302133300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása