ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rizses olajos hal

2010. július 06. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 doboz olajos hal (konzerv), 25 dkg rizs, 5 dkg reszelt sajt, 2 közepes sárgarépa, 1 cs. petrezselyemzöld, currypor, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, margarin

Elkészítése:

A rizst többször átmossuk, lecsurgatjuk és tűzálló tálban a margarinon üvegesre hevítjük. Másfélszer annyi forró vízzel felöntjük, mint a rizs térfogata, hozzákeverjük a megreszelt sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, előmelegített sütőben erős lángon 15 percig sütjük.

Amikor a sütőből kivesszük, villával óvatosan hozzáadjuk az olajától lecsepegtetett, apróra darabolt halat, a tört fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Curryvel meghintjük, rácsepegtetünk néhány csepp szardíniaolajat, és sütőben lefedve még 15 percig sütjük. Tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr912133324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása