ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött karalábé (2)

2010. július 06. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 db zsenge karalábé, 25 dkg darált sertéshús, 8 dkg rizs, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 csapott ek. liszt, 1 cs. petrezselyemzöld, só, őrölt bors

Elkészítése:

Meghámozunk nyolc zsenge karalábét, belsejüket kivájjuk. Összegyúrunk 25 deka darált sertéshúst nyolc deka jól megmosott rizzsel, egy nyers tojással, sóval meg őrölt borssal, és a karalábékba töltjük.

Egy lábasban felolvasztunk öt deka vajat, egymás mellé beleültetjük a töltött karalábékat, körérakjuk a kivájt karalábéforgácsot meg a legzsengébb, kockára vágott karalábéleveleket, és egy kissé megsózzuk. Először saját levében, majd egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt jó puhára pároljuk.

A megtöltött karalábékat forró tálra ültetjük, visszamaradt levüket két deci tejföl meg egy csapott evőkanál liszt keverékével még néhány percig forraljuk, egy nagy csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A tálon lévő karalábékra öntve adjuk asztalra. Rizsköretet is adhatunk hozzá.

(Elkészíthetjük jó előre, ilyenkor tűzálló tálra rakjuk a töltött karalábét, mert a sütőben percek alatt felmelegíthető.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr192133595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása