ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csirkenyárs paradicsommártással

2010. július 10. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemellfilé, 3 karika ananász, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl paradicsomsűrítmény, 1 tk. szójaszósz, 2 tk. almaecet, 4 ek. extra szűz olívaolaj, 2 tk. nádcukor, 1 tk. burgonyakeményítő, só, őrölt bors

Elkészítése:

Ha friss ananászt választottunk, karikákra vágjuk, levágjuk a héját, a levét összegyűjtjük, és a szeleteket kockákra vágjuk.

A csirkemellfiléket folpackba csomagoljuk, és húskalapáccsal ellapítjuk, majd körülbelül 1 centi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat hullámosra formálva a nyársakra húzzuk, és minden nyárs végére egy-egy ananászdarabkát tűzünk.

A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olajjal, bekenjük vele a húst, és fél órára hűtőbe tesszük.

Az ananász levét (a konzerv léből 1 decit) egy lábasban összekeverjük a szójaszósszal, az almaecettel és a nádcukorral, kis lángon főzni kezdjük, majd amint felforr, belekeverjük a paradicsomsűrítményt. Megsózzuk, borsozzuk, néhány percig főzzük, végül besűrítjük az előzőleg kevés langyos vízben elkevert keményítővel.

A nyársakat forró parázs fölött 4-5 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk, és mellé adjuk a langyos paradicsommártást.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr462142811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása