ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Erdélyi sonkás kocka

2010. július 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg kockatészta (nagy), 25 dkg darált főtt füstölt hús, 3 tojás, 2 dl tejföl, 3-4 dkg vaj, 1 kk. olaj

Elkészítése:

Sós vízben, amelybe kiskanálnyi olajat is öntöttünk, megfőzünk 25 deka kockatésztát. Leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

Közben egy tálban három tojássárgáját 3-4 deka vajjal meg két deci tejföllel simára keverünk, és a tojások kemény habbá vert fehérjét meg 25 deka darált főtt füstölt húst adunk hozzá. A leszűrt tésztát beleforgatjuk, és kizsírozott tortaformába töltjük. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg szép piros kérge nem lesz.

Végül a tortakarimát lehúzzuk róla, és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Sózni nem kell, mert a füstölt hústól elég sós.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr72165822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása