Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg mirelit tengeri halfilé, 20 dkg gomba, 10 dkg sajt, 1 kis fej vöröshagyma, paradicsompüré, citrom(lé), só, olaj, vaj
Elkészítése:
75 deka mélyhűtött tengeri halat hagyunk felolvadni, citromlével megöntözzük, és a szeleteket tenyérnyi darabokra vágjuk.
A töltelékhez 2 evőkanálnyi olajon megpirítunk egy kis fej reszelt vöröshagymát, és 20 deka szeletekre vágott, megsózott gombát addig párolunk rajta, amíg saját levét el nem főtte.
A halszeletek felét kiolajozott tűzálló tálra (vagy zománcos tepsibe) fektetjük, enyhén megsózzuk, vékonyan megkenjük paradicsompürével, és rásimítjuk a tölteléket. A töltelékkel megrakott halszeleteket befedjük egy-egy szelet halfilével, tetejüket ismét sózzuk és paradicsomozzuk, és borsónyi vajdarabkákkal meghintjük. A forró sütőbe tolva, alsó lángon, a tüzet mérsékeltre állítva addig sütjük, míg a hal félig átsült, majd ráreszelünk 10 deka sajtot, de a sajtnak nem szabad megpirulnia.
Burgonyapürével kínáljuk, de adhatunk hozzá téli vitaminsalátát is.