Hozzávalók 4 személyre: 1 kg spárga, 2 dl tejszín vagy tejföl, 3-4 főtt tojás, 2 ek. liszt, 1-1 csokor petrezselyemzöld és snidling, 2 dkg vaj, 1 kk. cukor, só
Elkészítése:
Egy kiló spárgát megtisztítunk, de egészben hagyjuk, és sós vízben, amelybe kiskanálnyi cukrot is raktunk, puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. A spárgát forró tálra halmozzuk, és melegen tartjuk, amíg a mártás elkészül.
Két csapott evőkanál lisztet két deci spárga főzőlével simára keverünk, két deka vajat dobunk bele, és kevergetve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve két deci tejszínnel vagy tejföllel, meg 3-4 apróra vágott főtt tojással keverjük el, majd 1-1 nagy csokor összevagdalt petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük. Megmelegítjük, de nem forraljuk fel, és a melegen tartott spárgára öntve azonnal tálaljuk.
(A maradék főzővízből kitűnő spárgakrémleves készíthető.)