ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Spárga tojásmártással

2010. július 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg spárga, 2 dl tejszín vagy tejföl, 3-4 főtt tojás, 2 ek. liszt, 1-1 csokor petrezselyemzöld és snidling, 2 dkg vaj, 1 kk. cukor, só

Elkészítése:

Egy kiló spárgát megtisztítunk, de egészben hagyjuk, és sós vízben, amelybe kiskanálnyi cukrot is raktunk, puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét nem öntjük ki. A spárgát forró tálra halmozzuk, és melegen tartjuk, amíg a mártás elkészül.

Két csapott evőkanál lisztet két deci spárga főzőlével simára keverünk, két deka vajat dobunk bele, és kevergetve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve két deci tejszínnel vagy tejföllel, meg 3-4 apróra vágott főtt tojással keverjük el, majd 1-1 nagy csokor összevagdalt petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük. Megmelegítjük, de nem forraljuk fel, és a melegen tartott spárgára öntve azonnal tálaljuk.

(A maradék főzővízből kitűnő spárgakrémleves készíthető.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr702172530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása