ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges tonhal

2010. július 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: mirelit tonhal, tejföl, 1 cs. leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 1-2 babérlevél, pár szem feketebors, só, ecet, 2 ek. olaj, kockacukor, citromlé, citromhéj, mustár, vaj

Elészítése:

Egy csokor leveszöldséget megtisztítva karikára vágunk, hozzáadunk egy fej felszeletelt vöröshagymát, 1-2 babérlevelet, pár szem feketeborsot és sót. Leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és enyhén megecetezve, a zöldséget puhára főzzük. A zöldséget szűrőkanállal kiszedjük, és 2 evőkanálnyi olajon, pár szem kockacukor társaságában megpirítjuk. Meghintjük 2 csapott evőkanálnyi liszttel, felengedjük annyi főzővízzel, hogy mártás sűrűségű legyen, beleteszünk egy darabka citromhéjat és kevés mustárt.

Közben kivajazott tűzálló tálra egymás mellé fektetünk tenyérnyi darabokra vágott, a fagytól felengedett mélyhűtött tonhalat, megsózzuk, citromlével megöntözzük, tetejére borsónyi vajat teszünk, és a sütőbe tolva megsütjük, de nem szabad megpirulnia. Ha a haldarabok átsültek, a tejföllel gazdagított forró mártást köré öntjük, és azon forrón, spagettivel körítve kínáljuk. (Ha sok lenne a mártásunk, külön csészébe tálaljuk a halhoz a maradékot.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr662172670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása