ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Debreceni sertéscsülök

2010. július 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 kicsontozott mellső sertéscsülök, 2 szál lángolt vagy füstölt házikolbász, 2 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma + a tűzdeléshez, grillfűszer, néhány szem egész bors

Elkészítése:

Vásárolunk két szép mellső, kicsontozott sertéscsülköt, és a bőrös részeit lekapargatjuk, alaposan megtisztítjuk. Mindegyikre - a csont helyére - 1-1 szál lángolt vagy füstölt házikolbászt fektetünk, és a csülköket eredeti formájukra összegöngyöljük, zsineggel átkötjük. A csülkök külső felét, ahol nincs rajtuk bőr, szálkásra vágott fokhagymával sűrűn  megtűzdeljük, és grillfűszerrel bedörzsöljük. Két evőkanál olajon körös-körül átsütjük a töltött csülköket, majd egy kevés vízzel, néhány szem bors, két gerezd fokhagyma meg egy fej vöröshagyma társaságában puhára pároljuk.

(Lehet kuktában is készíteni: először az olajon átsütjük, majd kiszedjük a húst, a kuktába másfél deci vizet öntünk, beletesszük a betétet, és erre fektetjük a húst. A kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számítva 45 percig hagyjuk a tűzön.)

Végül a puha csülköket tűzálló tálra fektetjük, a levével leöntjük, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a bőrük ropogós piros nem lett. Felszeletelve, a saját levével leöntve rakjuk tálra. Sült burgonya vagy burgonyapüré és ecetes savanyúság vagy hordós káposzta saláta a leginkább hozzáillő köret.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr332174525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása