ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyes lasagne

2010. július 25. - Dyna 122

Hozzávalók 6 személyre: 1 üveg (720 ml) meggybefőtt, 3 ek. étkezési búzakeményítő, 1 citrom héja, 15 dkg cukor, 3 tojás, 7 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 70 dkg tehéntúró, 10 ek. tejszín, 1 zacskó vaníliaízű öntetpor, 9 lasagnelap, 2 ek. napraforgómag (natúr), 1 tk. porcukor, a forma kikenéséhez margarin

Elkészítése:

A meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Az étkezési búzakeményítőt 8 evőkanál meggylében csomómentesen elkeverjük. A maradék meggylevet a citromhéjjal és 5 dkg cukorral felforraljuk, majd a feloldott keményítővel összeforraljuk. A citromhéjat eltávolítjuk, és a meggyet a keményítős lébe tesszük.

A vajat a maradék cukorral és a sóval krémesre kikeverjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a túrót, a tejszínt meg a vaníliaízű öntetport, és simára keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét is a túrókrémbe vegyítjük.

Margarinnal kikent, magas falú tűzálló tálba 3-4 evőkanál túrókrémet simítunk, és befedjük 3 lasagnelappal. Ráhalmozzuk a maradék túrókrém felét, majd a krém tetejére ismét 3 lasagnelapot fektetünk. Egyenletesen elosztjuk rajtuk a meggybefőttet, majd beborítjuk a maradék lasagnelapokkal. A maradék túrókrémet lazán a felső tésztalapra simítjuk, végül napraforgómaggal megszórjuk. A meggyes-túrós lasagnét előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 45-50 percig sütjük. Végül kissé kihűtjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

* Vanília-, csokoládé-, vagy a meggyhez illő gyümölcsízű desszertporból remek öntetet készíthetünk az édesség mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr42174605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása