ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Veseragu

2010. július 30. - Dyna 122

Hozzávalók 2 személyre: 60 dkg sertésvese, 2 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi fehérbors, késhegynyi kakukkfű, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt , 2,5 dl száraz vörösbor, 5 ek. tejszín, 1 citrom leve, só

Elkészítése:

A főzés megkezdése előtt a megtisztított veséket fél órára enyhén ecetes vízbe teszem, hogy jól kiázzanak. A veséket kiveszem, jól leöblítem, majd vékony csíkokra, a hagymát pedig vékony karikákra vágom.

A vajat egy serpenyőben felforrósítom és megpirítom benne a vesét, hozzáadom a hagymát. Meghintem a liszttel, sóval, borssal, kakukkfűvel és a nagyon apróra vágott fokhagymával. Felöntöm a borral és kicsi lángon, lefedve 25-30 percig párolom. Ha szükséges felöntöm egy kevés marhahúslevessel, ha nincs feloldott leveskocka is megfelel. Mielőtt elkészült, hozzáadom a tejszínt és a citrom levét. Párolt rizs dukál hozzá, finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórva.

A megmaradt száraz vörösborral koccinthatunk evés közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr772189422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása