ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ananászos-mákos muffin

2010. július 31. - Dyna 122

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 kk. sütőpor, 30 dkg darált mák, 10 dkg vaj, 10 dkg vaj/margarin, 10 dkg cukor, 3 tojás, csipetnyi só, 2,5 dl tejszín, 15 dkg kandírozott ananász, 1 citrom részelt héja

Elkészítése:

Az átszitált lisztet a sütőporral és a mákkal összekeverjük.

A vajat a cukorral, a tojásokkal, egy csipetnyi sóval és a tejszínnel egy keverőtálban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes mákot és a citrom reszelt héját, majd habverővel vagy fakanállal addig keverjük, míg az összes összetevő át nem nedvesedik. Végül a kisebb kockákra vágott cukrozott ananászt is beleforgatjuk.

A masszát a muffinforma vajazott-lisztezett vagy papírkosarakkal kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk úgy, hogy azokat háromnegyedig töltse ki. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kivéve a sütőből rövid ideig pihentetjük, majd a süteményeket kiemeljük a formából.

Vaníliamártás kíséretében, langyosan tálaljuk.


Gyors vaníliamártás: 1 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral habosra keverünk. Egy kevés tejjel lazítjuk, és 2 evőkanál lisztet beledolgozunk. Fél liter tejet felforralunk, és a tojásos keverékkel besűrítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr52189432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása