ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Vörösboros szarvasragu rozmaringos pogácsával

2010. augusztus 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg szarvaslapocka, 3 ek. extra szűz olívaolaj, 2 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál angolzeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. paradicsompüré, 3 babérlevél, 2 ág friss kakukkfű, 1/2 l száraz vörösbor, 1 tk. vadfűszerkeverék, só, darált bors; a pogácsához: 35 dkg búzaliszt, 1/2 tk. sütőpor, 1 ág rozmaring, 20 dkg vaj, fél citrom leve, só

Elkészítése:
 
Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd pároljuk addig, amíg a hagyma megpuhul. Tegyük bele a kis kockákra felvágott vadhúst, szórjuk meg vadfűszerkeverékkel, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd fedjük le. Pároljuk, amíg a saját párolóleve elfő, és a húskockák pirulni kezdenek. Kanalazzuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk egy-két percig, majd öntsünk alá vörösbort. Fedjük le ismét, és pároljuk puhára a húst (közben pótoljuk az elpárolgott levet).
 
Amíg a hús puhul, gyúrjuk össze a pogácsa tésztáját. Szórjuk a lisztet és a sütőport egy tálba, vágjuk rá kis darabokra a vajat, ízesítsük sóval, és adjuk hozzá az apróra vágott rozmaringlevelet. Kezünkkel alaposan morzsoljuk össze, gyúrjuk közepesen kemény tésztává, majd tegyük egy tányérra, és pihentessük a hűtőszekrényben.

Ha a hússzemek kezdenek puhulni, öntsünk még alá a vörösborból, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a zellerszárat. Főzzük még tíz percig fedő nélkül, hogy a szaftja jól besűrűsödjön. A ragu ezzel elkészült.
 
Amíg hűl egy kicsit, tegyük a pogácsatésztát egy liszttel meghintett deszkára, és gyúrjuk át újra. Nyújtsuk ki másfél-két centiméter vastagságúra, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.

Öntsük a langyos vadragut egy tűzálló edénybe, és sorakoztassuk a tetejére a kiszaggatott pogácsákat. Kenjük meg olívaolajjal, majd tegyük forró sütőbe, és 160 fokon süssük 30-35 percig, míg a pogácsák szép pirosra sülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr542193179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása