ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Hideg kacsamáj zsírjában sütve, lilahagyma-karikákkal (Kammerer Zoltán, Vacsoracsata)

2010. augusztus 13. - Dyna 122

Hozzávalók: kacsamáj, ízlés szerint fűszerek, só, bors, lilahagyma, pirítós

Elkészítése:

A kacsamájat vágjuk kb. 2 cm vastagságú szeletekre, sózzuk és borsozzuk. Tegyük őket egy olyan serpenyőbe, amelybe kevés zsiradékot öntöttünk. A máj mindkét oldalát süssük addig,  amíg szépen meg nem pirul. Sütés után a csíkokat helyezzük nedvszívó papírra. Miután kihűlt, tegyük be a hűtőbe.

A lilahagymát a kacsa zsírjában süssük ki. Tálaláskor a pirítós mellé szolgáljuk fel a kihűlt kacsazsírt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr622218710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.