ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tiroli rétes mazsolás borsodóval

2010. augusztus 16. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 cs. leveles vajastészta, 60 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola, 1/2 cs. hidegen kötő vaníliás pudingpor, őrölt fahéj, 1 db tojás; a borsodóhoz: 5 dkg cukor, 1 dl bor, 1/2 cs. hidegen kötő vaníliás pudingpor, 3 dkg mazsola

Elkészítése:

Először a tölteléket készítsük el! A tisztított almát vékonyra szeleteljük. Cukorral, durvára vágott dióval, áztatott mazsolával, őrölt fahéjjal és a hidegen kötő pudingporral összekeverjük. Így kicsi a veszteség, tartalmasabb lesz a rétes.

A kész réteslapot kiterítjük, hosszában félbevágjuk, 2-2 cm-t levágunk a széleiből, majd a réteslapokat betöltjük. Felvert egész tojással megkenjük, s a tésztacsíkokkal megdíszítjük. 180-200 ºC-os sütőben szép pirosra sütjük.

Hidegen kötő pudingporból fehérborral borsodót készítünk. A tiroli rétest a mazsolás borsodóval tálaljuk.

(Laci bácsi receptje)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr82225696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása