ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsos sertéscomb

2010. augusztus 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscomb, füstölt szalonna, 2 narancs, 1 citrom, 1 dl tejszín vagy tejföl, kakukkfű, só, (cukor)

Elkészítése:

Egy szép 80 dekás, sovány sertéscombot megtűzdelünk füstölt szalonnával, és bedörzsölünk kakukkfűvel. Ha a szalonna nem túl sós, kissé meg is sózzuk. Egy vastag falú lábast vagy tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, erre fektetjük a húst, ráreszeljük egy narancs sárga héját, és először - amíg a szalonna és a hús levet ereszt - magában, majd ha kell, egy kevés vízzel pároljuk jó puhára. Ezután a húst kivesszük, levét zsírjára sütjük, majd a szalonnapörcöket kivesszük.

A zsírban megpirítunk egy púpos kiskanálnyi lisztet, és felengedjük két narancs meg egy citrom vízzel hígított levével. (Még finomabb, ha megpirítunk egy kiskanálnyi cukrot, és vízzel felengedve karamellé forraljuk, és ezt öntjük a rántáshoz víz helyett.) Alaposan összeforraljuk, egy deci tejszínnel vagy tejföllel gazdagítjuk, és a felszeletelt húst visszatéve, 1-2 percig a tűzön hagyjuk.

A tálon narancsszeletekkel díszítjük. Burgonyafánk vagy zöld metélt illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr22230455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása